dimecres, 11 de juny del 2008

Tercer grau per en Franki de Terrassa


El jove terrassenc, que ha ingressat a la presó per ultratge a la bandera, seguirà complint la condemna de 2 anys i 7 mesos en règim obert
Franki ja ha tornat a Terrassa, desprès de 44 dies a la presó, on va ingressar per ultratge a la bandera. Des d’aquest dimarts ja té el tercer grau en règim obert que li permet sortir de la presó, reprendre els estudis d'Història a la Universitat Autònoma i la seva activitat laboral en una empresa d’arqueologia.
Franki ha explicat en una roda de premsa que “no s’ha fet cap excepció amb mi, han complert la llei, però la pressió que s’ha fet amb la campanya ha pogut accelerar el procés”. El jove terrassenc, empresonat per ultratge a la bandera, s’ha reafirmat en la seva innocència “jo mantinc el que he dit sempre, que jo no ho vaig fer”. Per això ha tornat a dir que no pagarà la multa “perquè significaria acceptar el delicte i jo no ho vaig fer”.Per Franki tot el procés ha estat polític “va ser un judici polític, una condemna política, he estat un pres polític el temps que he estat a la presó i ara son un represaliat polític, però soc un dels molts que estan allà dintre”.
Des de la plataforma de suport a Franki s'ha explicat que " el tercer grau no és ni molt menys el que nosaltres demanàvem, està en semi llibertat i segueix cumplint la condemna. Nosaltres volem la llibertat sense condicions". El mateix portaveu també ha denunciat "l'assetjament que han patit alguns voluntaris, que ara estan pendents de judicis".
Més de 250 cartes de suportA partir d’ara, Francesc Argemí, més conegut com Franki, haurà d’anar a dormir quatre dies a la presó, de diumenge a dijous. Tal com ha explicat ell mateix “he d’estar a la presó unes 8-10 hores, per tant vaig sobre les 7 o 8 del vespre i surto entre les 8 i les 9 del matí”. Del temps que ha estat a la presó destaca els primers dies quan estava a ingressos “van ser el mes durs, només podia sortir dues hores al dia al pati”.
També ha apuntat que “el ritme de vida es militar; recomptes, revisió de cel·les, mirar al terra. Es un sistema bastant opressiu”. Per tota això, el jove ha remarcat que “ha estat una situació dura”. Però també ha volgut agrair el suport rebut des de l’exterior “en 44 dies he rebut més de 250 cartes de suport, i les he contestat totes”.
Denunciar les injustícies
Franki ha remarcat durant la roda de premsa que el col·lectiu va “en el bon camí”. Segons el jove “per mes que ens detinguin, ens desallotgin i ens puguin posar a la presó no servirà de res”. Franki ha afegit que continuarà anant a les manifestacions i “denunciant les injustícies que es produeixen”.