dijous, 17 de juliol del 2008

Comunicat a premsa. Assemblea Alt Empordà




A la foto es veu com crema la bandera espanyola que ahir varis militants de l'assemblea Maulets Alt Empordà van despenjar de l'ajuntament de Pont de Molins.



Comunicat a prensa



El passat 29 de Juny la selecció espanyola de futbol es proclamà campiona de l’Eurocopa d’Àustria i Suïssa. Amb aquesta victòria, foren molts els ciutadans empordanesos que sortiren al carrer per celebrar-ho. L’eufòria es desfermà als carrers de varies poblacions empordaneses, especialment de Roses i Figueres.


A Figueres, per exemple, un miler de persones s’aproparen a la Rambla i voltants. No obstant, el tret més característic de la celebració fou l’anticatalanisme visceral que es desfermà i que porta a certs individus a cremar senyeres enmig d’un ambient hostil carregat de banderes franquistes.


Tots aquests esdeveniments succeïren amb la permissivitat dels nostres cossos policials que restaren impassibles davant els episodis d’exaltació franquista (desenes de banderes anticonstitucionals onejant) que s’evidenciaven.


En primer lloc volem ressaltar que Maulets Alt Empordà, en cap cas pretenem que es censurin les actituds espanyolistes i franquistes que es produïren durant les celebracions, ja que som ferms valedors de la llibertat d’expressió.


Des de Maulets Alt Empordà, el que no entenem es com la legalitat d’un país autoanomenat democràtic, pot contemplar i utilitzar lleis com ara “injúries a la corona espanyola” i “ultratge a la bandera espanyola” per empresonar amb penes de fins a dos anys i set mesos un individu per despenjar una bandera espanyola com és el cas d’en Franki de Terrassa; i en canvi deixa al descobert l’atac cap altres símbols que engloben altres sensibilitats, com és el cas de la senyera.


Nosaltres creiem, que tant la bandera espanyola com la senyera són símbols i només símbols, i que tan la veneració com “l’ultratge” d’aquests són resultat de la llibertat d’expressió, i en cap cas poden ser fets condemnables en un estat que s’autoanomeni democràtic.


Des de Maulets Alt Empordà, tampoc entenem l’actuació dels cossos de seguretat de la nostra ciutat, que en casos com els explicats actuen impunement, sense exercir cap tipus de repressió; però que en d’altres utilitzen tota mena d’instruments per condemnar i criminalitzar. Aquest és el cas dels dos nois retinguts per la Policia Municipal el passat Setembre per unes suposades pintades en contra de la corona espanyola, i que a dia d’avui segueixen a l’espera de ser citats a l’Audiència Nacional per un delicte “d’injúries a la corona espanyola”.


És per això, que davant dels fets explicats, Maulets Alt Empordà exigim: - Que es respecti la llibertat d’expressió, i conseqüentment es suprimeixin les lleis d’injúries a la corona i d’ultratge a la bandera. - Que es deixin de perseguir opcions polítiques com la independentista i la antimonàrquica; alhora que s’actua impunement davant les manifestacions xenòfobes i d’exaltació al règim franquista.



Fets Pont de Molins

Maulets, el jovent independentista revolucionari, reivindiquem l’autoria dels fets que es van produir la nit del 16 de Juliol a l’ajuntament de Pont de Molins. En solidaritat amb els 39 catalans que aquest any han estat acusats dels delictes d’injúries a la corona i ultratge a la bandera espanyola, i especialment en solidaritat amb en Franki de Terrassa; dos joves despenjaren i cremaren la bandera espanyola que onejava a l’ajuntament de Pont de Molins.






Assemblea Maulets Alt Empordà