diumenge, 1 de juny del 2008

Cap persona és il·legal


Les entitats i persones que participen a la "Plataforma per la convivència" signen un manifest de denuncia de les redades indiscriminades per els barris de Figueres


En el transcurs de la darrera reunió de la plataforma es van explicar les darreres actuacions que Policia Nacional i Mossos d’esquadra - en algun cas amb la col·laboració de la Policia Municipal -, han dut a terme a Figueres, centrades en la identificació i detenció de persones immigrades. La Plataforma denuncia que l’únic delicte que se’ls imputa és el de no tenir els papers en regla. Concretament es te constància de la detenció de més de quaranta persones durant la darrera campanya electoral; i aquest maig s’han realitzat diverses batudes i detencions a traves de forts desplegaments policials al Barri de la Marca de l’Ham i a la plaça l’estació. La Plataforma vol que s’acabin les batudes, les detencions i les identificacions que es duen a terme de manera indiscriminada.
Kamal, un dels veins del barri de la marca de l’Ham, afirmava que la policia tracta a tothom com si foren delinqüents, quan en la majoria dels casos es tracta de treballadors. també es va queixar de la situació en que es troben els treballadors immigrants, sobre els quals l’administració fa la vista grossa quan hi ha necessitats de mà d’obra i per contra posa totes les dificultats quan hi ha moments de crisi. Kamal va concloure que això no és just ni lògic. Els membres de la Plataforma, van voler denunciar també que aquesta no és una situació que es doni de manera exclusiva a Figueres, sinó que fets similars s’estan donant en d’altres poblacions de la comarca i del pais.
Les identificacions i detencions de persones immigrades que realitzen els cossos policials estan minen la convivència no ajuden i trenquen tota la feina que portem a terme les entitats civils.
Aquets actes atenen contra els drets humans i de la persona.


Des de Maulets ens solidaritzem amb els col·lectius afectats.


Cap persona és il·legal!


Independència i socialisme!