dilluns, 2 de juny de 2008

Acte al Col•legi d’Advocats sobre els delictes d’injúries a la Corona i ultratges a Espanya


Alerta Solidària ha informat avui sobre l'acte que aquest dijous tindrà lloc al Col·legi d’Advocats de Barcelona sobre la tipificació dels delictes d'expressió contra la corona i la bandera espanyola. Es tracta d'una conferència amb transcendència directa sobre la situació de 23 catalans pendents de ser jutjats a l’Audiència Nacional de Madrid per la crema de fotografies del Rei. L’acte a més, qüestiona el delicte que va provocar el procés contra en Franki, empresonat des del 28 d’abril. Hi intervindran un magistrat de l'Audiència Nacional, un professor de Dret Constitucional i un vocal de la Comissió de Defensa del Col.legi.
La Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col·legi d’Advocats de Barcelona organitza aquest acte en el qual, Ramón Sáez Valcarcel, magistrat de la Sala Penal de l’Audiència Nacional, posarà en dubte la vigència dels delictes d’ultratges a Espanya i injúries a la Corona.
Alerta Solidària entén la importància d’aquesta acte i les conseqüències que se’n poden derivar, com a precedent del posicionament d’una part de la judicatura catalana i que esperem pugui estendres ràpidament arreu del país, en contra d’aquests delictes que afecten a tants companys de lluita.
L’acte serà aquest dijous, a les 18’30h a la sala 8a del Col·legi d’Advocats de Barcelona amb la intervenció del magistrat de l’Audiència Nacional i en Gerardo Pisarelo, Professor de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona.Des de Maulets agraïm la feina que Alerta Solidària fa dia rere dia davant l'allau repressiva que l'estat espanyol està duent a terme envers les organitzacions de l'esquerra independentista.