dilluns, 5 de gener del 2009


El passat cap de setmana varis joves de l'assemblea Maulets Figueresvan voler mostrar la seva solidaritat amb el company Alexandros mort el passat 6 de desembre per la policia grega a Atenes.


Alexandros Grigoropoulos, un jove llibertari de 15 anys, va serdisparat a sang freda, sense cap agressió prèvia, només insults, tal i com asseguren uns testimonis independents. Això contradiu la primera versió oficial que asseguraven que els trets disparats pel policia vanser "a l'aire" i "per dispersar els manifestants" i fins i tot que eljove assassinat estava per llençar un còctel molotov contra els policies.


Aquests fets han desencadenat una revolta generalitzada a les ciutats més importants de Grècia, amb manifestacions espontànies i atacs acomissaries, comerços i bancs, ocupant-se diverses facultats de la Universitat.


Les protestes i les mostres de solidaritat amb els companys grecss'han estès per tota Europa en forma de manifestacions i accions de protesta.


Per saber més informació, us recomanem l'enllaç següent: http://www.nodo50.org/.

Finalment, per poder entendre millor l'assassinat d'Alexandros, us aconsellem llegir l'article "Què estava passant a Grècia abans de l'assassinat del militant anarquista?"(http://www.alasbarricadas.org/noticias/?q=node/9116)




Assemblea Maulets Figueres