dijous, 8 de gener del 2009

Comunicat contra l'agressió feixista del passat 30 de setembre


Demà (8 de gener) es debatrà al ple municipal de Figueres un comunicat de denúncia de l’agressió amb arma blanca que va rebre un company anticapitalista de la ciutat el passat 30 de setembre per part d’una colla de neonazis.

Durant aquests tres mesos diverses associacions i persones a títol individual, han estat investigant els fets, i un cop constatat que és tractava d’una agressió política, s’ha decidit informar a la opinió pública.

El comunicat s’ha presentat sota les sigles de la Plataforma per la Convivència, assolint l’adhesió de nou entitats figuerenques.

Des de Maulets Alt Empordà considerem que fets com els ocorregut no poden passar desapercebuts, i és per aquest motiu que exigim als “nostres” representants polítics que es mullin, prenent les accions necessàries per tallar d’arrel aquestes actituds, evitant que en un futur hàgim de lamentar danys més greus.
Nosaltres, encara tenim a la memòria la tràgica mort d’en Guillem Agulló l’any 1993 a Montanejos, a La Plana, la d’en Roger de Gràcia, la Sònia i en Carlos i la de tots aquells companys que han perdut la vida a mans del feixisme.



NOTA: Maulets Alt Empordà us convoca a tots a les 18.45 h a la plaça de l'Ajuntament de Figueres per donar el comunicat en mà als nostres polítics abans que entrin al ple municipal.


Contra el feixisme, organitza't i lluita!
Cap agressió sense resposta
Figueres ciutat antifeixista!




A continuació el comunicat:


El passat dissabte 27 de setembre un noi va ser apunyalat a Figueres pels voltants de les 12 de la matinada mentre caminava pel carrer Sant Pau acompanyat d’un seu amic
L’agressor anava amb un amic en cotxe i va veure un parell de nois que duien símbols anticapitalistes. Sense que hi hagués cap discussió prèvia, va baixar del cotxe i va atacar-los amb una arma blanca. Una de les víctimes es va defensar d’una de les ganivetades posant-se la mà al davant i això segurament el va salvar de lesions més greus, tot i que van haver de fer-li uns quants punts de sutura a la mà. Després de l’agressió, el vehicle va marxar ràpidament.
Un parell de setmanes més tard, els Mossos d’Esquadra van detenir l’agressor i després de declarar als jutjats de Figueres, va ser posat en presó preventiva. Malgrat ésser detingut i empresonat, durant les barraques de Sant Narcís ja se’l podia veure campant lliure pels carrers de Girona.
L’agressor, que viu a l’Alt Empordà, és un vell conegut de la policia. En el seu historial, suma vàries agressions contra immigrants i joves antifeixistes.

En primer lloc des de la Plataforma per la Convivència volem mostrar tot el nostre suport i solidaritat envers les víctimes.
Tot seguit, mostrar la nostra indignació davant la permissivitat que manifesta el consistori figuerenc davant l’allau de pintades de caire feixista i racista que envaeixen els nostres carrers. Símbols nazis i guixades de “moros fuera” podem veure’ls diàriament impregnats a les parets de l’Església de la Immaculada o a la tanca de l’IES Deulofeu. Contràriament, diàriament es persegueixen aquells col·lectius que es manifesten activament contra el feixisme i mostren la seva solidaritat envers les víctimes; aquest és el cas de la multa que han rebut tres joves Maulets per penjar una pancarta de solidaritat amb Guillem Agulló, el dia que es complien 15 anys del seu assassinat, el passat 14 d’Abril a la plaça del Gra de la capital altempordanesa.

Considerem que no ens podem quedar parats davant d’aquestes actituds, més ara davant la situació de crisis econòmica que travessem i que pot agreujar aquestes conductes dins la societat empordanesa. És per tot això, que des de la Plataforma per la Convivència exigim a l’Ajuntament de Figueres:
- Que mostri públicament el seu suport a les víctimes d’aquesta agressió i totes les que es produeixin i que es comprometi a la persecució de totes aquelles actituds intolerants per motius de raça, ideologia i opció sexual que diàriament es troben pels carrers de la ciutat ja sigui en forma d’agressions com en forma d’agitació social.
- Que s’engeguin dins les escoles i instituts de la ciutat, programes, tallers, xerrades explicatives del perill que suposen les actituds intolerants i violentes, i es fomentin els valors de la convivència; ja que considerem que és molt important la tasca educativa per evitar que els joves es sumin a aquests tipus de grups.
- Que no es censurin les mostres de solidaritat a les víctimes del feixisme ni cap altre tipus de manifestació antifeixista pacífica, mitjançant l’ordenança de civisme ni cap altra normativa que ataqui contra els valors bàsics de les persones com són la llibertat d’expressió i el dret a solidaritzar-se amb les víctimes.



Plataforma per la convivència
Desembre de 2008




Entitats adherides:

Assemblea Maulets Alt Empordà
SODEPAU
IAEDEN
Salvem l’Empordà
Xiprers al Vent
ANOUR –Comunitat Islàmica
Grup d’Empordanesos i Empordaneses solidàries (GEES)
Assemblea La Volta
Associació Cultural del Drets del Poble Amazic a Catalunya