dimecres, 21 de gener del 2009

CRÒNICA CONCENTRACIÓ DE SOLIDARITAT AMB PALESTINA


El passat dissabte 10 de gener, unes 500 persones, es van reunir a la plaça de l'ajuntament de Figueres per solidaritzar-se amb el poble palestí.

L'acte va ser encapçalat per les diferents comunitats islàmiques de Figueres i Castelló d'Empúries. Tanmateix, es va fer notar la presència de l'assemblea de Maulets Alt Empordà amb l'exhibició de pancartes, banderes palestines i estelades.

Així doncs, durant la concentració es van poder veure banderes palestines i estelades onejant al mateix temps, pancartes en català i àrab, càntics a favor del poble palestí i la crema de banderes israelianes. També es van exhibir imatges i es van realitzar representacions que simbolitzaven el patiment dels civils de Gaza

Finalment, i abans de guardar-se 3 minuts de silenci en record a les víctimes, es va llegir un comunicat especialment crític amb els atacs a la població civil palestina, però que també denunciava la venda d'armes del govern espanyol al potent exèrcit israelià. En el comunicat es deixava clar, que en cap cas es podien equiparar ambdues parts en conflicte, ja que Israel és l'estat invasor i Palestina el poble oprimit.


Des de la Maulets Alt Empordà ens enorgullim doncs, que fossin tants els empordanesos i empordaneses que es decidissin a sortir al carrer per expressar el seu desacord amb el genocidi cap al poble palestí, i tal i com va passar amb la guerra d'Iraq queda de manifest que la societat figuerenca clama perquè s'aturin les guerres i les matances d'arreu del món.




Assemblea Maulets Alt Empordà