divendres, 12 de setembre del 2008

Centenari de l'estelada a Figueres




Comunicat


El passat 30 de Juliol l’Ajuntament figuerenc aprovava amb els vots de CiU i ERC una moció presentada pels republicans en la que l’Ajuntament es comprometia a hissar per l’11 de Setembre l’estelada en un lloc preferent de la ciutat de Figueres, en commemoració del centenari de la seva creació i en record dels objectius pels quals va ser creada: la recuperació de la plena sobirania per a Catalunya.

Després d’un mes, i a falta de pocs dies per la Diada Nacional, el govern de la ciutat encapçalat per l’alcalde Santi Vila confirma que s’hissarà l’estelada a la plaça Lluis Companys, una plaça poc transitada i distant del centre de Figueres, que en cap cas es tracta d’un lloc preferent com s’havia aprovat a l’últim ple.

Paral·lelament, el consistori mitjançant la policia local ha prohibit que el jovent actiu de la ciutat realitzes difusió de la campanya del centenari de l’estelada, negant-li la possibilitat d’instal·lar una parada informativa els dies 9 i 10 de setembre a l’encreuament del carrer Girona i la Rambla.

Es per això que davant d’aquests fets, l’assemblea de Maulets Figueres volem denunciar:
- El doble joc del govern municipal, i especialment del grup de CiU; que per una banda s’adhereixen a la campanya del centenari de l’estelada, i per l’altre volen amagar-la traslladant la penjada de l’estelada a les afores de la ciutat i boicotejant les activitats de difusió programades pels joves independentistes de la ciutat.

- El boicot permanent per part de les autoritats locals a les associacions juvenils de l’esquerra independentista figuerenca per realitzar les seves activitats de conscienciació i reivindicació social i nacional. S’emparen a l’ordenança de civisme municipal, per amagar els motius polítics de les seves decisions.

Per tant, exigim:
- Que es posi fi a la constant d’ambigüitat i hipocresia a que ens tenen acostumats els polítics del consistori municipal.
- Que l’ajuntament de Figueres posi fi a la seva actitud hipòcrita i s’esborri de la llista de municipis adherits a la comissió cent anys d’estelada, que ja compta amb més d’un centenar de municipis adherits.
- Que l’alcalde de Figueres i la regidoria de joventut es justifiquin i posin remei a l’actitud boicotejadora de la Policia Local envers els actes programats per l’associació juvenil Maulets Figueres.



Visca la terra lliure, mori el mal govern!

Assemblea Maulets Figueres