dilluns, 4 d’agost del 2008

L'Ajuntament de Figueres rebutja una moció de suport amb Franki


Amb els vots en contra dels regidors de CIU (7), PSC (5), PP (2) i ICV (1) el Ple municipal de l’Ajuntament de Figueres va rebutjar la moció que havien presentat conjuntament varies associacions de la Plataforma per la Convivència i a la qual ERC (6) havia donat suport.
El manifest fou promogut per l'Associació cultural dels drets del poble amazigh a Catalunya, i s'hi adheriren entitats d'àmbits tan diversos tal i com el Grup d'Empordanesos i Empordaneses per la Solidaritat, l'Assemblea de Maulets Alt Empordà, l'Assemblea La Volta, l'Associació de residents iberoamericans i amics de Cadaqués, el IAEDEN i la Comunitat Islàmica Anour.
Totes aquestes entitats, treballen conjuntament en la Plataforma per la Convivència recentment creada a Figueres.
Des de l’Assemblea de Maulets Alt Empordà, creiem que la posició dels diferents grups davant la moció és resultat de la política govern-oposició a la qual ja ens tenen acostumats.
Per altra banda, valorem molt positivament el fet que el manifest fos una proposta del col·lectiu d’amazics, i dos associacions d’immigrants més i donessin suport.
Mentre, els sectors "catalanistes" més acomodats i aburgesats de la societat figuerenca tendeixen a culpar la immigració de tots els mals de la ciutat i del país; els col·lectius d’immigrants són els primers en donar la cara pels presos i a favor de l’alliberament nacional i socials dels Països Catalans.
En el manifest que adjuntem a continuació, es qüestionen les lleis anacròniques de l’estat espanyol que protegeixen a ultrança els seus símbols i es rebutja el muntatge policial que es va duu a terme per detenir en Franki.

MANIFEST DE SUPORT A EN FRANCESC ARGEMÍ, "FRANKI".
Davant l’empresonament d’en Franki i, malgrat que ara se li hagi concedit el tercer grau penitenciari, la plataforma d’entitats ciutadanes "Plataforma per la convivència" de la comarca de l’Empordà volem manifestar el nostre total suport a en Franki, a la seva família i amics.
Rebutgem que un acte contra la bandera espanyola pugui acabar portant un jove a la presó. La bandera espanyola que les lleis sobreprotegeixen a l’extrem és un símbol, i només un símbol. Rebutgem el muntatge policial i judicial per convertir en Franki en cap de turc, quan la mateixa sentència reconeix que no hi ha proves de la seva participació en els fets que se li imputen.
Demanem llibertat immediata per a Franki i una compensació per danys i perjudicis. Volem fer arribar el nostre recolzament i ànims a ell, la seva família i amics.

Assemblea Maulets Alt Empordà