dilluns, 7 de desembre de 2009

Responem a la visita dels prínceps

Comerç de Figueres convida els prínceps i un sector de botiguers ho veu malament

01/12/09 02:00 - Figueres

La presència dels prínceps d'Astúries en el sopar anual que celebrarà l'associació Comerç de Figueres, el dijous 10 de desembre, ha creat malestar en un sector dels botiguers que no entenen el sentit de la invitació que s'ha fet a la Casa Reial. «Si volen algú conegut i mediàtic que portin en Messi», ha comentat un dels botiguers crítics. Comerç de Figueres manté el mutisme sobre la invitació i la presència dels prínceps i la seva intenció és fer-ho públic demà passat, amb una setmana d'antelació. Els botiguers que no hi estan d'acord han redactat un escrit en el qual es diu que la presència de «representants de la corona espanyola genera més dubtes que il·lusió en un moment de redefinició de la relació entre Catalunya i Espanya i les tensions que això suposa». També volen saber quin cost té la invitació i creuen que a Catalunya hi ha personalitats de rellevància que podrien presidir La Nit del Comerç. Els botiguers també manifesten que en el context de crisi econòmica com l'actual cal buscar «noves maneres de fer les coses i solucions imaginatives». No descarten fer una recollida de signatures.

La Nit del Comerç és un acte social que des de fa anys va instaurar l'associació i que consisteix en un sopar, parlaments que fan representants institucionals i una entrega de premis. Comerç de Figueres aplega més de 400 comerciants de la ciutat.

Aquest mateix any els reis Joan Carles i Sofia ja han visitat la ciutat per assistir a una reunió de la Fundació Gala-Dalí.

Enfront aquesta visita, Maulets convoquem a una cocnentració de rebuig.


Des de l'Assemblea de Maulets de Figueres volem sortir al carrer per mostrar tot el nostre rebuig a la presència dels Prínceps d'espanya a la nostra ciutat. No entenem com es pot haver convidat aquí una gent que representa la no democràcia, la injustícia i l'opressió nacional del nostre poble.
La monarquia és un règim que ja hauria d'estar completament abolit al segle XXI, és un règim que es burla de la igualtat entre les persones i del dret del poble per controlar les institucions. La monarquia espanyola dels borbons, reinstaurada a voluntat del General franco, representa, a més, la victòria bèlica de l'espanyolisme sobre la llibertat del nostre país ara fa 300 anys.
Tot i el que representen els prínceps espanyols, un sector adinerat de Figueres ha decidit convidar aquestes figures, burlant-se clarament dels seus veïns i del seu poble. Un cop més veiem la nostra ciutat ocupada per un desplegament desproporcionat de forces policials, que ens recorda per a què existeix la policia. Un cop més l'aristocràcia privilegiada ens refregarà la fortuna que ens han robat, mentre a la nostra comarca patim la crisi amb uns índexs d'atur altíssims, mentre molts, especialment els joves, som empesos a unes vides cada cop més precàries.
Nosaltres ens oposem totalment a aquesta visita que ens trepitja la dignitat. Exigim també saber quants diners ens treuen per mantenir la família reial, i volem saber també quant ha costat la visita dels prínceps a la nostra ciutat. No volem ser subordinats de ningú i no permetrem que ens robin el nostre esforç per mantenir una casta privilegiada.

Maulets, el jovent independentista revolucionari, lluitem per la llibertat dels Països Catalans i per una societat totalment justa. Lluitem, per tant, contra la Monarquia espanyola i tot el sistema que l'envolta. Perquè la Monarquia espanyola dels borbons no és legítima i no deixarem que es netegi les mans ni la imatge. Són descendents de Felip V, són hereus de Franco i són els enemics de les catalanes i els catalans.

Fora els borbons dels Països Catalans.
FIGUERES EN LLUITA CONTRA ELS PRÍNCEPS.Maulets Alt Empordà