dilluns, 14 d’abril del 2008

Dos agents de la policia local de Figueres arranquen una pancarta en homenatge a Guillem Agulló


La nit de divendres passat, tres militants de l'assemblea de Maulets Figueres van ser identificats per una patrulla de Mossos d’Esquadra quan estaven penjant una pancarta a la plaça del Gra en homenatge a Guillem Agulló. Coincidint amb aquest fet, va irrompre una cotxe de la Guàrdia Urbanai dos agents, que no van voler identificar-se, van arrancar la pancarta de manera violenta i van amenaçar els joves de denunciar-los.
Per a Maulets, el que havia de ser una rutinària identificació, es va convertir en un episodi altament pujat de to. A més a més, creiem que l’actitud dels agents és intolerable si tenim en compte que tan sols es volia retre un petit i legítim homenatge a un maulet assassinat fa quinze anys a mans del feixisme.
És per això que l'organització juvenil considera que estem davant un clar i reiterat abús d’autoritat d’aquest cos policial, envers els moviments socials de la ciutat.Dissabte a la nit a la Catequística de Figueres, durant un concert grups locals, es va llegir el comunicat i es va delsplegar una nova pancarta en homenatge a Guillem Agulló.
Aquest no es el primer cas que passa aquí Figueres; la setmana passada tres joves més van tornar a ser identificats per la Gurdia Urbana i se’ls hi van requisar les plaques franquistes que havien tret en motiu de la campanya contra la simbologia feixista que s’està duent a terme aquests any.
Es per això que des de l’Assemblea de Maulets demanem responsabilitats a l’Ajuntament!
LA REPRESSIÓ NO ENS TALLARÀ LES ALES!
INDEPENDÈNCIA I SOCIALISME!